Search found 5 matches

by jjakob
Sat Jan 30, 2021 10:13 pm
Forum: Administrators
Topic: Sending mails without username
Replies: 1
Views: 430

Re: Sending mails without username

If the client is in mynetworks it bypasses all the From address restrictions. Check what you have in zimbraMtaMyNetworks, you should only have your trusted networks there (e.g. private RFC1918 subnets). If it's not that, you possibly misconfigured something when you set the sender restrictions, or o...
by jjakob
Sat Jan 23, 2021 10:16 pm
Forum: Administrators
Topic: Sent emails missing in sent folder, zimbra client
Replies: 4
Views: 751

Re: Sent emails missing in sent folder, zimbra client

That option controls only mails sent via the Zimbra web client. Mails sent via SMTP from mail clients (either authenticated from anywhere or unauthenticated in mynetworks) isn't saved in any folder. The responsibility to save a sent message is in the sending client itself, they have settings to cont...
by jjakob
Sat Jan 23, 2021 10:11 pm
Forum: Administrators
Topic: main.cf modification - zimbra way
Replies: 2
Views: 648

Re: main.cf modification - zimbra way

In general you can find the mapping between Zimbra's keys (stored in ldap via zmprov or via zmlocalconfig) in /opt/zimbra/conf/zmconfigd.cf, where the POSTCONF lines represent postfix main.cf config lines, other config files are generated from their respective .in templates as set by the REWRITE lin...
by jjakob
Thu Jan 14, 2021 2:24 pm
Forum: Administrators
Topic: Issues after enabling IPv6
Replies: 0
Views: 237

Issues after enabling IPv6

I've had Zimbra 8.8.15 working fine for a long time in IPv4 mode. Since it seemed straightforward, I decided to enable IPv6. To prepare I added a public v6 IP and let it through the firewall, added the IPs to /etc/hosts, added v6 DNS and reverse DNS PTR at my ISP. Then I changed zimbraIPMode to both...
by jjakob
Thu Jan 14, 2021 1:28 pm
Forum: Administrators
Topic: 8.8.15 Patch 15 - How to enable TLS v 1.3 support?
Replies: 1
Views: 439

Re: 8.8.15 Patch 15 - How to enable TLS v 1.3 support?

I tried to enable TLSv1.3 in 8.8.15p17, but nginx complained: [warn] 9488#0: invalid value "TLSv1.3" in /opt/zimbra/conf/nginx/includes/nginx.conf.web.https.default:41 Apparently TLSv1.3 is only available via a beta repository you need to manually add: https://wiki.zimbra.com/wiki/Nginx_Pa...

Go to advanced search