vmware-ha service in Zimbra 8 Beta

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
User avatar
pup_seba
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 687
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:43 am
Location: Tarragona - Spain
Contact:

vmware-ha service in Zimbra 8 Beta

Postby pup_seba » Wed Aug 22, 2012 3:22 am

Hi,
While upgrading from zimbra 7.0.2 to beta 8 (lab enviroment) I saw a new thing for me that is the VMware HA option in zimbra installation. I installed it and activated it in one of the 3 servers (proxy) and now it shows with a green checkmark in the admin console.
With the other 2 servers (mailboxes and ldap, etc) I tried to enable that service thru command line:
1) Checked that the service was installed

zmprov gs server_name | grep zimbraServiceInstalled

zimbraServiceInstalled: antivirus

zimbraServiceInstalled: antispam

zimbraServiceInstalled: archiving

zimbraServiceInstalled: logger

zimbraServiceInstalled: mailbox

zimbraServiceInstalled: memcached

zimbraServiceInstalled: mta

zimbraServiceInstalled: convertd

zimbraServiceInstalled: stats

zimbraServiceInstalled: vmware-ha

zimbraServiceInstalled: proxy

zimbraServiceInstalled: snmp

zimbraServiceInstalled: ldap

zimbraServiceInstalled: spell
2) Tried to enable the service

zmprov gs server_name +zimbraServiceEnabled vmware-ha
So, now it shows properly in the admin console but with a red cross.
3) Checked /var/log/zimbra.log with a "grep" in "vmware". The result is over and over this message

Aug 22 09:34:35 mail-3 zmconfigd[11693]: Command not defined for vmware-ha

Aug 22 09:34:45 mail-2 zmconfigd[23347]: service vmware-ha was enabled need to start

Aug 22 09:34:45 mail-2 zmconfigd[23347]: Sleeping...Configuration inconsistency detected (u'vmware-ha')

Aug 22 09:35:30 mail-1 zmconfigd[22366]: service vmware-ha was enabled need to start

Aug 22 09:35:30 mail-1 zmconfigd[22366]: Sleeping...Configuration inconsistency detected (u'vmware-ha')

Aug 22 09:35:36 mail-3 zmconfigd[11693]: Command not defined for vmware-ha

Aug 22 09:35:46 mail-2 zmconfigd[23347]: service vmware-ha was enabled need to start
Have no idea what could it be...I'm actually quite new with Zimbra so any help will be appreciated.
Thanks!!!

elgreco81
PD: By the way, I read in the Admin guide from version 8 of Zimbra that this service enables application heartbeats for vmware failover. I thought that it was already accomplished by using VMware tools which I use in all my servers...was I wrong or with the use of this zimbra functionality vmware tools are no longer required for HA when the service crashes?


Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests