Personas broken after 8.8.15p5 upgrade?

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
cuoz
Posts: 16
Joined: Mon Apr 28, 2014 4:01 pm

Re: Personas broken after 8.8.15p5 upgrade?

Postby cuoz » Tue Jan 14, 2020 1:20 pm

Hi All,
I'm on Network Edition and have not seen any patch released yet. Hopefully they will have it released soon for NE customers.
Cheers,
gary


cuoz
Posts: 16
Joined: Mon Apr 28, 2014 4:01 pm

Re: Personas broken after 8.8.15p5 upgrade?

Postby cuoz » Wed Jan 15, 2020 7:28 pm

Shortly after I posted last, I received the notification about P6 patch. I asked Zimbra support about P6 because I did not see this issue referenced in the release notes. They indicated this bug is not addressed in P6 and is to be included in P7.

gary
User avatar
oetiker
Advanced member
Advanced member
Posts: 163
Joined: Fri Mar 07, 2014 1:05 pm
Location: Switzerland
ZCS/ZD Version: Release 8.8.12.GA.3794.UBUNTU16.64
Contact:

Re: Personas broken after 8.8.15p5 upgrade?

Postby oetiker » Thu Jan 16, 2020 7:58 am

ok so lets wait till 10 Feb with upgrading ...

Release/Patch Definition Freeze Release Date
8.8.15 Patch-7 13 Jan 2020 10 Feb 2020
cuoz
Posts: 16
Joined: Mon Apr 28, 2014 4:01 pm

Re: Personas broken after 8.8.15p5 upgrade?

Postby cuoz » Thu Jan 16, 2020 9:12 pm

As of a few minutes ago, Zimbra support emailed me to let me know they have released a hotfix based on the P6 patch which addresses this problem. P7 will still have the fix included as well, but the hotfix allows to patch the system before P7 is available. P6 needs to be applied before the hotfix. I don't know if it is also available to OSE, but folks on NE can apply it.

gary
User avatar
L. Mark Stone
Elite member
Elite member
Posts: 2062
Joined: Wed Oct 09, 2013 11:35 am
Location: Portland, Maine, US
ZCS/ZD Version: 8.8.15 Network Edition
Contact:

Re: Personas broken after 8.8.15p5 upgrade?

Postby L. Mark Stone » Fri Jan 17, 2020 12:50 am

cuoz wrote:As of a few minutes ago, Zimbra support emailed me to let me know they have released a hotfix based on the P6 patch which addresses this problem. P7 will still have the fix included as well, but the hotfix allows to patch the system before P7 is available. P6 needs to be applied before the hotfix. I don't know if it is also available to OSE, but folks on NE can apply it.

gary


In the past when Zimbra has released Hotfixes, a link to download the Hotfix has usually been added to the Downloads pages.

In this case, neither Personas, nor "Send As" capability are listed as Network Edition-only components in the Edition Comparison page (https://www.zimbra.com/email-server-sof ... omparison/), so I would speculate the Hotifx would likely be made available to both NE and OSE customers shortly.

Hope that helps,
Mark
___________________________________
L. Mark Stone
Mission Critical Email - Zimbra VAR/BSP/Training Partner https://www.missioncriticalemail.com/
Zeta Alliance http://www.zetalliance.org/
User avatar
gabrieles
Advanced member
Advanced member
Posts: 124
Joined: Tue Feb 14, 2017 9:40 am

Re: Personas broken after 8.8.15p5 upgrade?

Postby gabrieles » Fri Jan 17, 2020 8:49 am

cuoz wrote:As of a few minutes ago, Zimbra support emailed me to let me know they have released a hotfix based on the P6 patch which addresses this problem. P7 will still have the fix included as well, but the hotfix allows to patch the system before P7 is available. P6 needs to be applied before the hotfix. I don't know if it is also available to OSE, but folks on NE can apply it.
gary


Can you provide some more info? Is it included in the zimbra-patch?
The ubuntu 18 package is exactly the same, has no difference and the problem is still there
Unpacking zimbra-patch (8.8.15.1578402266.p6-2.u18) over (8.8.15.1578402266.p6-2.u18) ...
zot
Posts: 18
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:56 am

Re: Personas broken after 8.8.15p5 upgrade?

Postby zot » Fri Jan 17, 2020 9:14 am

I've installed all current updates via apt today (OSE on Ubuntu 16), and for me, it works again. \o/

EDIT: No, sorry, that was premature, one of my personas works, others don't.
zot
Posts: 18
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:56 am

Re: Personas broken after 8.8.15p5 upgrade?

Postby zot » Fri Jan 17, 2020 9:39 am

Just found out: Sending from personas for which an alias exists works. Like: My account is a@b.com, and an alias exists that delivers mail to b@b.com to a@b.com. Then sending from a@b.com as b@b.com works.

I'm using a zimbraMailCatchAllAddress, though, and sending as any address that doesn't have an alias configured is broken.
yeeP6rai
Posts: 32
Joined: Mon Feb 12, 2018 10:16 am

Re: Personas broken after 8.8.15p5 upgrade?

Postby yeeP6rai » Fri Jan 17, 2020 9:42 am

zot wrote:Just found out: Sending from personas for which an alias exists works. Like: My account is a@b.com, and an alias exists that delivers mail to b@b.com to a@b.com. Then sending from a@b.com as b@b.com works.

I'm using a zimbraMailCatchAllAddress, though, and sending as any address that doesn't have an alias configured is broken.


did you try send email with attachment from a@b.com as b@b.com?

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests