0.58 - mb has no properties

General discussion about Zimbra Desktop.
Klug
Elite member
Elite member
Posts: 2350
Joined: Mon Dec 16, 2013 11:35 am
Contact:

0.58 - mb has no properties

Postby Klug » Fri Oct 05, 2007 12:01 pm

Me again, still fighting with 0.58.
I removed 0.53 and setup 0.58.

It synched (1.4 GB of data).
I don't have the "mail" tab...
I stopped the service and restarted it.

Sill not "mail" tab (only Address book, Calendar and Preferences) but a popup when connecting : "mb has no properties".
No error in the mailbox.log, here are the details from the popup :
message - mb has no properties fileName - http://localhost:7633/zimbra/js/zimbraMail/mail/ZmMailApp.js?v=070621192601 lineNumber - 1141 stack - ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/zimbraMail/mail/ZmMailApp.js?v=070621192601:1141 ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/zimbraM...
>


jjzhuang
Elite member
Elite member
Posts: 1687
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

0.58 - mb has no properties

Postby jjzhuang » Fri Oct 05, 2007 9:54 pm

I read in your other posting that zimlet injection failed. That usually suggests something is wrong. Check the beginning of your logs to see if there's any error starting up the server. Thanks!
jhoelz
Advanced member
Advanced member
Posts: 124
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:27 pm

0.58 - mb has no properties

Postby jhoelz » Sat Oct 06, 2007 12:05 am

Same problem here, completely un-installed .53 and installed .58 on Windows Vista Business. Install went fine with no errors, starts up fine with no errors but there are no mail tabs, just Address, Calendar and Prefs
2007-10-05 23:48:02,998 INFO [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.

2007-10-05 23:48:11,714 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_calendar_allow_non_display_alarms) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,715 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_calendar_force_utc) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,715 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_validate_outgoing_icalendar) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,715 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_conversation) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,716 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_filter) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,716 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_message_analysis) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,716 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_mime_part_extraction) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,716 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_indexing) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,716 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_objects) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,716 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_indexing_attachments_separately) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,716 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_indexing_attachments_together) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,717 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_redolog_fsync) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:11,717 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_message_store_fsync) was null, returning empty string

2007-10-05 23:48:12,823 WARN [main] [] misc - checkValue: no attribute info for: offlineIsLocalAccount

2007-10-05 23:48:25,410 INFO [main] [] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
jjzhuang
Elite member
Elite member
Posts: 1687
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

0.58 - mb has no properties

Postby jjzhuang » Sat Oct 06, 2007 12:24 am

All these are fine. We should have removed the warnings, but they don't mean any thing wrong.
Do you see any lines after that?
Klug
Elite member
Elite member
Posts: 2350
Joined: Mon Dec 16, 2013 11:35 am
Contact:

0.58 - mb has no properties

Postby Klug » Sat Oct 06, 2007 1:15 am

Still same problem this morning. I had a quick look at the mailbox.log, no problem in it (I even see the mail sync, one line per email).
So I've stopped the service, deleted the mailbox.log (to have a brand new one) then relaunched the service.
Here's the full current mailbox.log :
2007-10-06 08:13:45,323 INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog

2007-10-06 08:13:45,678 INFO [main] log - jetty-6.1.5

2007-10-06 08:13:45,832 INFO [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.

2007-10-06 08:13:50,857 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_calendar_allow_non_display_alarms) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,857 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_calendar_force_utc) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,857 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_validate_outgoing_icalendar) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,857 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_conversation) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,857 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_filter) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,858 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_message_analysis) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,858 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_mime_part_extraction) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,858 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_indexing) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,858 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_objects) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,858 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_indexing_attachments_separately) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,858 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_indexing_attachments_together) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,858 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_redolog_fsync) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:50,858 WARN [main] [] misc - LC.get(debug_disable_message_store_fsync) was null, returning empty string

2007-10-06 08:13:51,284 INFO [main] [] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.

2007-10-06 08:13:51,675 INFO [main] [] log - Opened C:zimbrazdesktopjettylogsaccess_log.2007-10-06

2007-10-06 08:13:51,688 INFO [main] [] log - Started SelectChannelConnector@localhost:7633

2007-10-06 08:13:51,689 INFO [main] [] log - Started SelectChannelConnector@localhost:7634

2007-10-06 08:13:57,458 INFO [OfflineSyncManager-Timer] [] offline - dsync: remote server version: 4.5.7_GA_1319.RHEL4 20070914153721 20070914-1538

2007-10-06 08:13:57,458 WARN [OfflineSyncManager-Timer] [] misc - checkValue: no attribute info for: zimbraFeatureTasksEnabled

2007-10-06 08:13:57,458 WARN [OfflineSyncManager-Timer] [] misc - checkValue: no attribute info for: zimbraFeatureBriefcasesEnabled

2007-10-06 08:13:57,459 WARN [OfflineSyncManager-Timer] [] misc - checkValue: no attribute info for: zimbraAdminAuthTokenLifetime

2007-10-06 08:13:57,459 WARN [OfflineSyncManager-Timer] [] misc - checkValue: no attribute info for: zimbraAuthTokenLifetime

2007-10-06 08:13:57,459 WARN [OfflineSyncManager-Timer] [] misc - checkValue: no attribute info for: offlineRemoteServerVersion

2007-10-06 08:13:57,961 DEBUG [OfflineSyncManager-Timer] [] offline - dsync: synchronized account: david@network-studio.com

2007-10-06 08:13:59,132 DEBUG [OfflineSyncManager-Timer] [] offline - starting delta sync [token 82590]

2007-10-06 08:13:59,133 DEBUG [OfflineSyncManager-Timer] [] offline - ending delta sync [token 82590]

jjzhuang
Elite member
Elite member
Posts: 1687
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

0.58 - mb has no properties

Postby jjzhuang » Sat Oct 06, 2007 3:50 am

The log shows that everything is in sync as far as data is concerned. So please clean your browser cache/cookies and restart your browser. Reload the offline page and launch. If necessary repeat the above one more time. I sometimes find weird UI display myself and have to force refresh a few times. Thanks!
jhoelz
Advanced member
Advanced member
Posts: 124
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:27 pm

0.58 - mb has no properties

Postby jhoelz » Sat Oct 06, 2007 7:40 am

Cleared everything - no good, deleted complete account information - no good. Now when I startup I get the following... 'Children' is null or not an object
Attachments are broken on the forums or I would upload the sreenie.
jhoelz
Advanced member
Advanced member
Posts: 124
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:27 pm

0.58 - mb has no properties

Postby jhoelz » Sat Oct 06, 2007 8:56 am

Tried again with a fresh install and using FF as the default browser. Disabled Firewall before installing and still no mail tabs.
Klug
Elite member
Elite member
Posts: 2350
Joined: Mon Dec 16, 2013 11:35 am
Contact:

0.58 - mb has no properties

Postby Klug » Sat Oct 06, 2007 11:40 am

Same here : cleared everything (cache, cookie, etc), exited FF, launched it back and re-cleared everthing then tried to connect and still no mail tab.
I tried with IE7 (that I _never_ used before with Zimbra Desktop) and still no mail tab.
This is under Vista Pro.
jjzhuang
Elite member
Elite member
Posts: 1687
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

0.58 - mb has no properties

Postby jjzhuang » Sat Oct 06, 2007 2:18 pm

OK, looks like 0.58 has some issues since it's affecting multiple people the same way. We'll look into it and provide an update. Thanks for your feedback!

Return to “General Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests