Multi server install settings

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
Vimm
Posts: 34
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:28 pm

Multi server install settings

Postby Vimm » Tue Mar 13, 2007 4:46 pm

I'm trying to install Zimbra Enterprise using two servers and I'm having a little trouble. I'm trying to install the packages as follows:
Server 1:

ldap

mta

snmp
Server 2:

store

logger

spell

snmp
I've been following the minti-server install instructions but something's not adding up. When I try to complete the installation on Server 2 I'm never given the option to apply the settings. All I get is the message:

"Address unconfigured (**) items or correct ldap configuration (? - help)"
Well, there are no unconfigured items, the LDAP master host is set to server 1 using the password obtained by a "zmlocalconfig -s ldap_root_password", and I'm not getting any errors. Here's what I'm seeing.
Main menu
1) Hostname: server2

2) Ldap master host: server1

3) Ldap port: 389

4) Ldap password: set

5) zimbra-store: Enabled

6) zimbra-snmp: Enabled

7) zimbra-logger: Enabled

8) zimbra-spell: Enabled

r) Start servers after configuration yes

s) Save config to file

x) Expand menu

q) Quit
Address unconfigured (**) items or correct ldap configuration (? - help)

What am I missing?


marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

Multi server install settings

Postby marcmac » Tue Mar 13, 2007 11:57 pm

wrong pw, use the zimbra_ldap_password
Vimm
Posts: 34
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:28 pm

Multi server install settings

Postby Vimm » Wed Mar 14, 2007 9:54 am

I gave that a shot but it returns the same password. Both of these commands are returning the same thing:
zmlocalconfig -s zimbra_ldap_password

zmlocalconfig -s ldap_root_password
It's not working like it's explained in the multi-server installation guide. On step 4 of the Mailbox server instructions it says the following:


4">http://www.zimbra.com/docs/ne/latest/multi_server_install/multi-server_install.5.1.html#1068002
4
. The Hostname is displayed. You must set the LDAP host and password configured on the LDAP server.



  • Type 2 and then type the LDAP host name.





  • Type 4 and then type the LDAP password.



The server immediately contacts the LDAP server. If it cannot contact the server, you cannot proceed.
It also shows a screen shot displaying the following:
Checking ldap on :389...FAILED

I have yet to see that message regardless of what server name I enter. I have not seen any status or error message of any kind. I am also able to successfully telnet from server2 to server1 on port 389.
Vimm
Posts: 34
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:28 pm

Multi server install settings

Postby Vimm » Wed Mar 14, 2007 2:46 pm

Well, don't know what the problem was but it's fixed now. Server 1 had a full install on it so I re-installed it with only the items I needed and now both work. I do wish the documentation indicated where the LDAP status message actually appears (in zmsetup.log) as opposed to in the setup prompt as the screen shot indicates.

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests