SSL Problem - No common encryption algorithm

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
Daryl Jones
Posts: 13
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

SSL Problem - No common encryption algorithm

Postby Daryl Jones » Sat Dec 10, 2005 2:37 pm

I've been unsucessfully trying to get a real SSL certificate to work with Zimbra and decided to go back to a self-signed certificate set, however I've apparently broken something so that even the self-signed cert will no longer work.
zmcreatecert

cmcertinstall mailbox

zmcertinstall mta ssl/ssl/server/server.crt ssl/ssl/server/server.key

zmtlsctl mixed

tomcat restart
These commands complete without error and show what I would expect them to show. I tried deleting the tomcat keystore file and letting it be recreated.
Firefox displays the following message when trying to connect to port 7071. "Firefox and xxx.xxx.com cannot communicate securely because they have no common encryption algorithms."
Ideas?


marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SSL Problem - No common encryption algorithm

Postby marcmac » Sat Dec 10, 2005 4:02 pm

Try recreating the CA before the cert creation and install:

zmcreateca
Out of curiousity, what happened with the commercial cert install?
Daryl Jones
Posts: 13
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

SSL Problem - No common encryption algorithm

Postby Daryl Jones » Sat Dec 10, 2005 4:42 pm

Stiil doesn't work. zmcreateca creates a ca and puts it in '/opt/zimbra/ssl/ssl/ca/ca.key'. zmcreatecert fails the first time after running zmcreateca, but it seems to run without errors if I immediately run it again.
Here's what happens when I run zmcreatecert the first time.


[zimbra@z1 ~]$ zmcreatecert

expr: non-numeric argument

/opt/zimbra/bin/zmcreatecert: line 58: [: -lt: unary operator expected

** Importing CA
keytool error: java.lang.Exception: Certificate not imported, alias already exists

** Creating keystore
** Creating server cert request
Generating a 1024 bit RSA private key

...................++++++

........++++++

writing new private key to '/opt/zimbra/ssl/ssl/server/server.key'

-----

** Signing cert request
Using configuration from /opt/zimbra/ssl/ssl/zmssl.cnf

unable to load number from /opt/zimbra/ssl/ssl/ca/ca.srl

error while loading serial number

4182:error:0D066096:asn1 encoding routines:a2i_ASN1_INTEGER:short line:f_int.c:215:

Signature ok

subject=/C=US/ST=NA/L=NA/O=Zimbra/OU=Zimbra/CN=z1.sfo2.smrn.com

Getting CA Private Key

unable to load serial number from /opt/zimbra/ssl/ssl/ca/ca.srl

4183:error:0D066096:asn1 encoding routines:a2i_ASN1_INTEGER:short line:f_int.c:215:


I got got similar results when trying to install the real certificate.
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SSL Problem - No common encryption algorithm

Postby marcmac » Sun Dec 11, 2005 2:24 pm

Ok, let's clean up the certs and start again:
as root:

rm -rf /opt/zimbra/ssl

mkdir /opt/zimbra/ssl

chown zimbra:zimbra /opt/zimbra/ssl
su - zimbra

(all one line here: )

keytool -delete -alias my_ca -keystore /opt/zimbra/tomcat/conf/keystore -keypass zimbra

(again, all one line: )

keytool -delete -alias tomcat -keystore /opt/zimbra/tomcat/conf/keystore -keypass zimbra
zmcreateca

zmcreatecert

zmcertinstall mailbox

zmcertinstall mta ...
altimage
Posts: 39
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

SSL Problem - No common encryption algorithm

Postby altimage » Sun Dec 11, 2005 5:09 pm

[quote user="Daryl Jones"]I've been unsucessfully trying to get a real SSL certificate to work with Zimbra and decided to go back to a self-signed certificate set, however I've apparently broken something so that even the self-signed cert will no longer work.

....

Ideas?[/QUOTE]
I have a real cert successfully setup from instantSSL. I just edited the main.cf file in postfix. There are 2 lines that point to your ssl files. That doesnt make the cert work with webmail over https (which im not using) and the zimbra admin still gets a warning (which i can live with), but pop clients won't see any issues that way.
altimage
Daryl Jones
Posts: 13
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

SSL Problem - No common encryption algorithm

Postby Daryl Jones » Mon Dec 12, 2005 12:55 pm

Thanks for the info on deleting the items from the keystore. I will try this on my test machine later today.
How do I deal with an intermediate certificate when using zmcertinstall?
Thanks for the tip on manualling configuring postfix main.cf. I came to the same conclusion and was able to successfully make postfix smtpd work with the real certificate by doing what you suggested. Unfortunately, this doesn't address the problem with POP3 or IMAP since postfix doesn't handle these services.
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SSL Problem - No common encryption algorithm

Postby marcmac » Mon Dec 12, 2005 1:01 pm

For intermediate certs, you'll have to install them by hand:
su - zimbra

keytool -import -alias -trustcacerts -file -storepass zimbra
11631mrichman
Posts: 5
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:03 pm

SSL Problem - No common encryption algorithm

Postby 11631mrichman » Thu Jan 12, 2006 12:15 am

su - zimbra

(all one line here: )

keytool -delete -alias my_ca -keystore /opt/zimbra/tomcat/conf/keystore -keypass zimbra

(again, all one line: )

keytool -delete -alias tomcat -keystore /opt/zimbra/tomcat/conf/keystore -keypass zimbra
zmcreateca

zmcreatecert

zmcertinstall mailbox

zmcertinstall mta ...[/QUOTE]
I have this same issue and as I am following these instruction it asks far a password. Did this happen during install?
Thank You,

Michael
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

SSL Problem - No common encryption algorithm

Postby marcmac » Thu Jan 12, 2006 10:17 am

At what point does it ask for a password? As which user are you running the commands? Which build are you running?
11631mrichman
Posts: 5
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:03 pm

SSL Problem - No common encryption algorithm

Postby 11631mrichman » Thu Jan 12, 2006 11:03 am

[quote user="marcmac"]At what point does it ask for a password? As which user are you running the commands? Which build are you running?[/QUOTE]
I am Running M3_436
as Zimbra user I get:
keytool -delete -alias my_ca -keystore /opt/zimbra/tomcat/conf/keystore -keypass zimbra

Enter keystore password:
I get the same for the next command:

[root@mail ~]# su zimbra

[zimbra@mail root]$ keytool -delete -alias tomcat -keystore /opt/zimbra/tomcat/conf/keystore -keypass zimbra

Enter keystore password:

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests