Page 1 of 1

incoming emails not seen in inbox after installing 8.8.8 patch 6

Posted: Sat Jun 23, 2018 11:19 am
by Erik-NA
Just installed patch 6 for the 8.8.8 GA release. For some reason incoming emails are delivered to the users mailbox but is not shown in the users mail client (webmail or outlook)

Here is a snippet from mailbox.log

Code: Select all

2018-06-23 13:00:03,138 INFO  [LmtpServer-2] [ip=192.168.10.12;] lmtp - Delivering message: size=1336 bytes, nrcpts=1, sender=sender@testdomain.com, msgid=<20180623110001.B8300601FD@sender>
2018-06-23 13:00:03,154 INFO  [LmtpServer-2] [name=reciever@testdomian.com;mid=5;ip=192.168.10.12;] mailop - Adding Message: id=78501, Message-ID=<20180623110001.B8300601FD@sender>, parentId=-1, folderId=22455, folderName=UTM acct=2cd9ec64-2fcd-4574-8908-e28d5999d105.
2018-06-23 13:00:03,188 INFO  [LmtpServer-2] [name=reciever@testdomian.com;mid=5;ip=192.168.10.12;] mailbox - outofoffice not sent (until date reached) mid=78501 rcpt='reciever@testdomian.com'
2018-06-23 13:00:04,969 INFO  [Index-9] [name=reciever@testdomian.com;mid=5;] index - Batch complete processed=20,failed=0,elapsed=1790 (11.17 items/sec)


Any tips what to do? Can it be related to this?

Code: Select all

2018-06-23 13:10:32,169 INFO  [qtp1684106402-314:https:https://mail.testdomain.com:8443/service/soap/GetInfoRequest] [ip=192.168.10.12;port=60627;ua=zclient/8.8.8_GA_1728;soapId=fa384a9;] SoapEngine - no valid authtoken present: cannot dispatch request

Re: incoming emails not seen in inbox after installing 8.8.8 patch 6

Posted: Sat Jun 23, 2018 1:23 pm
by ccelis5215
Erik-NA wrote:Just installed patch 6 for the 8.8.8 GA release. For some reason incoming emails are delivered to the users mailbox but is not shown in the users mail client (webmail or outlook)

Here is a snippet from mailbox.log

Code: Select all

2018-06-23 13:00:03,138 INFO  [LmtpServer-2] [ip=192.168.10.12;] lmtp - Delivering message: size=1336 bytes, nrcpts=1, sender=sender@testdomain.com, msgid=<20180623110001.B8300601FD@sender>
2018-06-23 13:00:03,154 INFO  [LmtpServer-2] [name=reciever@testdomian.com;mid=5;ip=192.168.10.12;] mailop - Adding Message: id=78501, Message-ID=<20180623110001.B8300601FD@sender>, parentId=-1, folderId=22455, folderName=UTM acct=2cd9ec64-2fcd-4574-8908-e28d5999d105.
2018-06-23 13:00:03,188 INFO  [LmtpServer-2] [name=reciever@testdomian.com;mid=5;ip=192.168.10.12;] mailbox - outofoffice not sent (until date reached) mid=78501 rcpt='reciever@testdomian.com'
2018-06-23 13:00:04,969 INFO  [Index-9] [name=reciever@testdomian.com;mid=5;] index - Batch complete processed=20,failed=0,elapsed=1790 (11.17 items/sec)


Any tips what to do? Can it be related to this?

Code: Select all

2018-06-23 13:10:32,169 INFO  [qtp1684106402-314:https:https://mail.testdomain.com:8443/service/soap/GetInfoRequest] [ip=192.168.10.12;port=60627;ua=zclient/8.8.8_GA_1728;soapId=fa384a9;] SoapEngine - no valid authtoken present: cannot dispatch request


Hi, did you try the workaround for "no valid authtoken"? https://wiki.zimbra.com/wiki/Fix_a_Zimbra_Web_Client_AJAX_problem_after_upgraded_to_ZCS_8.6

Also, you can grep mailbox.log for "id=78501" ,,

ccelis

Re: incoming emails not seen in inbox after installing 8.8.8 patch 6

Posted: Sat Jun 23, 2018 5:05 pm
by Erik-NA
ccelis5215 wrote:
Hi, did you try the workaround for "no valid authtoken"? https://wiki.zimbra.com/wiki/Fix_a_Zimbra_Web_Client_AJAX_problem_after_upgraded_to_ZCS_8.6
ccelis


Yes, but with no luck.

Re: incoming emails not seen in inbox after installing 8.8.8 patch 6

Posted: Sat Jun 23, 2018 6:57 pm
by Erik-NA
Problem solved. My mistake. Created a filter yesterday with two conditions using "any" instead of "all". Incoming emails was not sent to the inbox folder. Sorry...

Re: incoming emails not seen in inbox after installing 8.8.8 patch 6

Posted: Fri Nov 15, 2019 8:04 am
by bunny
Hello Sir,

My zimbra version is 8.8.7, Even I am facing the problem - zimbra.log shows mails delivered to users but users cannot not see the message in web client. Sometimes message addressed to multiple users gets delivered and some of the users can view the same in webclient but it won't get displayed for some others. I have followed the steps mentioned in this thread by going through the article "https://wiki.zimbra.com/wiki/Fix_a_Zimbra_Web_Client_AJAX_problem_after_upgraded_to_ZCS_8.6" and executed "zmprov mcf zimbraCsrfTokenCheckEnabled FALSE" command. But still the users are unable to view messages in their inbox.

To my surprise, I could trace the message in the mailbox of the user in Command Line Inetrface. Please suggest me how to trace the issue and resolve it.

Thanks & Regards....

Re: incoming emails not seen in inbox after installing 8.8.8 patch 6

Posted: Fri Jan 10, 2020 11:23 am
by bunny
Hi all,

Further to my earlier post, we continue to face the same issue. But, I have noticed the following error in mailbox.log for such mails which are actually delivered to the mailbox and are seen through CLI in mailstore of the users but not seen in webclient.

INFO [LmtpServer-237] [ip=xx.xx.xx.xx;] lmtp - Delivering message: size=18161 bytes, nrcpts=1, sender=sender@senderdomain, msgid=<xxxxxxxxx@senderdomain>

[LmtpServer-258] [name=user@domain.com;mid=xx;ip=xx.xx.xx.xx] mailbox - outofoffice not sent (in spam) mid=46513 rcpt='user@domain.com'


Please respond if any one has such issue and have fixed it. My zimbra version is 8.8.7.

Thanks in advance.