Hangs on "Loading" screen

General discussion about Zimbra Desktop.
8211gbr
Advanced member
Advanced member
Posts: 126
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:33 pm

Hangs on "Loading" screen

Postby 8211gbr » Sun Jul 29, 2007 11:03 pm

I just tried 0.51 off of my local network. When I start Zimbra with network connectivity, I get a hang on the "Loading" screen. I never get to the actual app. This is on Sabayon Linux with Firefox 2.x. Under Internet Explorer 6.0 it just hangs on a blank screen.
I'll test later with Internet Explorer 7 and then do all 3 with no active connection.
Has anyone seen this issue?
Thanks,

Gerald


mmorse
Ambassador
Ambassador
Posts: 6036
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

Hangs on "Loading" screen

Postby mmorse » Sun Jul 29, 2007 11:21 pm

Check the mailbox.log & jetty access file
jjzhuang
Elite member
Elite member
Posts: 1687
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

Hangs on "Loading" screen

Postby jjzhuang » Mon Jul 30, 2007 2:21 am

Do you have any saved "keyboard shortcuts"? If so, then most likely you are blocked by this:
Bug 18480 - zdesktop stuck on loading screen with js error of "str.split not a function"
8211gbr
Advanced member
Advanced member
Posts: 126
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:33 pm

Hangs on "Loading" screen

Postby 8211gbr » Mon Jul 30, 2007 7:13 am

I just tried a re-install, so we'll see how that goes.
I don't have any saved keyboard shortcuts.
Gerald
Runner
Posts: 26
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:36 pm

Hangs on "Loading" screen

Postby Runner » Mon Jul 30, 2007 10:11 am

Hi, seeing the same problem. After initial install the desktop work but after closing and restarting it does not. Tried to restarting the zd from cmm but still would not load in browser. I can un-stall and then re-install and works.
mmorse
Ambassador
Ambassador
Posts: 6036
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:24 pm

Hangs on "Loading" screen

Postby mmorse » Mon Jul 30, 2007 11:24 pm

logs...?!?
jhoelz
Advanced member
Advanced member
Posts: 124
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:27 pm

Hangs on "Loading" screen

Postby jhoelz » Tue Jul 31, 2007 7:33 am

Un-installed and re-installed. Worked fine until a reboot the same thing, hangs on load
2007-07-31 00:00:05,056 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63476]

2007-07-31 00:00:05,056 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63476]

2007-07-31 00:01:10,140 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63476]

2007-07-31 00:01:10,140 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63476]

2007-07-31 00:02:15,238 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63476]

2007-07-31 00:02:15,956 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - initial: created message (22642): Mail Statistics Summary - somedomain.com - Mon, 30 Jul 2007

2007-07-31 00:02:16,018 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:03:20,337 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:03:20,337 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:04:25,452 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:04:25,452 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:05:30,550 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:05:30,550 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:06:35,649 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:06:35,649 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:07:40,748 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:07:40,748 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:08:45,847 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63477]

2007-07-31 00:08:46,159 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - initial: created message (22643): **SPAM**Hi!

2007-07-31 00:08:46,206 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63478]

2007-07-31 00:09:50,946 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63478]

2007-07-31 00:09:51,726 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - initial: created message (22644): AV Update: Success - somedomain.com - Tue, 31 Jul 2007 00:09:26 -0500

2007-07-31 00:09:51,772 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63479]

2007-07-31 00:10:56,029 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63479]

2007-07-31 00:10:56,419 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:12:01,143 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:12:01,143 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:13:06,242 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:13:06,242 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:14:11,341 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:14:11,341 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:15:16,440 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:15:16,440 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:16:21,523 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:16:21,523 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:17:26,622 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:17:26,622 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:18:31,752 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:18:31,767 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:19:36,835 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:19:36,835 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:20:41,918 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - starting delta sync [token 63481]

2007-07-31 00:20:41,918 DEBUG [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - ending delta sync [token 63481]

2007-07-31 06:14:02,671 INFO [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - java.net.UnknownHostException: MyServer.com; user=me@MyDomain.com

2007-07-31 06:14:02,671 WARN [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - failed to sync account 2a4211b4-cf7b-474a-874c-89e4c404e802

com.zimbra.cs.zclient.ZClientException: invoke MyServer.com

at com.zimbra.cs.zclient.ZClientException.IO_ERROR(ZClientException.java:55)

at com.zimbra.cs.zclient.ZMailbox.invoke(ZMailbox.java:453)

at com.zimbra.cs.zclient.ZMailbox.authByPassword(ZMailbox.java:401)

at com.zimbra.cs.zclient.ZMailbox.(ZMailbox.java:323)

at com.zimbra.cs.zclient.ZMailbox.getMailbox(ZMailbox.java:276)

at com.zimbra.cs.account.offline.DirectorySync.sync(DirectorySync.java:86)

at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineProvisioning$DirectorySyncTask.run(OfflineProvisioning.java:135)

at java.util.TimerThread.mainLoop(Unknown Source)

at java.util.TimerThread.run(Unknown Source)

Caused by: java.net.UnknownHostException: MyServer.com

at java.net.PlainSocketImpl.connect(Unknown Source)

at java.net.SocksSocketImpl.connect(Unknown Source)

at java.net.Socket.connect(Unknown Source)

at java.net.Socket.connect(Unknown Source)

at java.net.Socket.(Unknown Source)

at java.net.Socket.(Unknown Source)

at org.apache.commons.httpclient.protocol.DefaultProtocolSocketFactory.createSocket(DefaultProtocolSocketFactory.java:79)

at org.apache.commons.httpclient.protocol.DefaultProtocolSocketFactory.createSocket(DefaultProtocolSocketFactory.java:121)

at org.apache.commons.httpclient.HttpConnection.open(HttpConnection.java:706)

at org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector.executeWithRetry(HttpMethodDirector.java:386)

at org.apache.commons.httpclient.HttpMethodDirector.executeMethod(HttpMethodDirector.java:170)

at org.apache.commons.httpclient.HttpClient.executeMethod(HttpClient.java:396)

at org.apache.commons.httpclient.HttpClient.executeMethod(HttpClient.java:324)

at com.zimbra.common.soap.SoapHttpTransport.invoke(SoapHttpTransport.java:200)

at com.zimbra.common.soap.SoapTransport.invoke(SoapTransport.java:278)

at com.zimbra.common.soap.SoapTransport.invokeWithoutSession(SoapTransport.java:252)

at com.zimbra.cs.zclient.ZMailbox.invoke(ZMailbox.java:446)

... 7 more

2007-07-31 06:14:07,538 INFO [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - java.net.UnknownHostException: MyServer.com; user=me@mydomain.com

2007-07-31 06:15:03,293 INFO [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - dsync: remote server version: 4.5.6_GA_1044.RHEL4 20070706161941 20070706-1621

2007-07-31 06:15:03,293 WARN [Timer-Offline-Main] [mid=1;] misc - checkValue: no attribute info for: offlineRemoteServerVersion

2007-07-31 06:15:03,932 WARN [Timer-Offline-Main] [mid=1;] offline - failed to sync account 2a4211b4-cf7b-474a-874c-89e4c404e802

com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: modifying acct (zimbraId=2a4211b4-cf7b-474a-874c-89e4c404e802)

at com.zimbra.common.service.ServiceException.FAILURE(ServiceException.java:175)

at com.zimbra.cs.db.DbOfflineDirectory.modifyDirectoryEntry(DbOfflineDirectory.java:416)

at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineProvisioning.modifyAttrs(OfflineProvisioning.java:225)

at com.zimbra.cs.account.offline.DirectorySync.syncAccount(DirectorySync.java:128)

at com.zimbra.cs.account.offline.DirectorySync.sync(DirectorySync.java:88)

at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineProvisioning$DirectorySyncTask.run(OfflineProvisioning.java:135)

at java.util.TimerThread.mainLoop(Unknown Source)

at java.util.TimerThread.run(Unknown Source)

Caused by: java.sql.SQLException: Java exception: ': java.lang.NullPointerException'.

at org.apache.derby.impl.jdbc.SQLExceptionFactory.getSQLException(SQLExceptionFactory.java:45)

at org.apache.derby.impl.jdbc.Util.newEmbedSQLException(Util.java:89)

at org.apache.derby.impl.jdbc.Util.newEmbedSQLException(Util.java:100)

at org.apache.derby.impl.jdbc.Util.javaException(Util.java:219)

at org.apache.derby.impl.jdbc.TransactionResourceImpl.wrapInSQLException(TransactionResourceImpl.java:386)

at org.apache.derby.impl.jdbc.TransactionResourceImpl.handleException(TransactionResourceImpl.java:345)

at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedConnection.handleException(EmbedConnection.java:1378)

at org.apache.derby.impl.jdbc.ConnectionChild.handleException(ConnectionChild.java:81)

at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedStatement.executeStatement(EmbedStatement.java:1272)

at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedPreparedStatement.executeStatement(EmbedPreparedStatement.java:1635)

at org.apache.derby.impl.jdbc.EmbedPreparedStatement.executeUpdate(EmbedPreparedStatement.java:299)

at org.apache.commons.dbcp.DelegatingPreparedStatement.executeUpdate(DelegatingPreparedStatement.java:233)

at com.zimbra.cs.db.DbOfflineDirectory.deleteAttribute(DbOfflineDirectory.java:181)

at com.zimbra.cs.db.DbOfflineDirectory.modifyDirectoryEntry(DbOfflineDirectory.java:492)

at com.zimbra.cs.db.DbOfflineDirectory.modifyDirectoryEntry(DbOfflineDirectory.java:409)
adobrin
Advanced member
Advanced member
Posts: 134
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:56 pm

Hangs on "Loading" screen

Postby adobrin » Tue Jul 31, 2007 10:11 am

From the other thread, that isnt titled with anything that would make you think it has to do with this bug:
A bug has been filed for this blocking issue:
Bug 18987 - zdesktop 0.51 blocking issue : Bug 18987 - zdesktop 0.51 blocking issue
We already know what the cause is. It's trivial to resolve, but we are looking for a way to provide a patch without requiring reinstalling/resync is possible. Thanks!
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

Hangs on "Loading" screen

Postby 14319KevinH » Tue Jul 31, 2007 10:19 am

[quote user="adobrin"]From the other thread, that isnt titled with anything that would make you think it has to do with this bug:
A bug has been filed for this blocking issue:
Bug 18987 - zdesktop 0.51 blocking issue : Bug 18987 - zdesktop 0.51 blocking issue
We already know what the cause is. It's trivial to resolve, but we are looking for a way to provide a patch without requiring reinstalling/resync is possible. Thanks![/QUOTE]
Looks like we'll need to do a new release as there is no way to re-release without a reinstall/resync. We should get a fix out soon.
jhoelz
Advanced member
Advanced member
Posts: 124
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:27 pm

Hangs on "Loading" screen

Postby jhoelz » Tue Jul 31, 2007 7:34 pm

I for one don't really care if we need to re-sync. It is an Alpha so I would expect that new versions would need to re-populate everything.

Return to “General Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests