Modern UI - Send Button does not consistently work.

Post feedback about our hosted demo or your local install. Tell us what you love and/or what you’d like to see added in the future.
Post Reply
cavj1
Advanced member
Advanced member
Posts: 67
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:09 am

Modern UI - Send Button does not consistently work.

Post by cavj1 »

Hi All...

I keep reverting back to the classic UI because no matter what computer I use, Windows or Linux, regardless of browser (Chrome, FF, or Edge), or network, work, home, hot spot. The Send button does not consistently work. Many times I click it and it does nothing. When this happens my only options are to save the draft and go to classic to send it, or use the Send Later option.

Anyone else seeing the same behavior?

Thanks
Joe
mitesh.savani
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 15
Joined: Wed Oct 19, 2022 6:05 am

Re: Modern UI - Send Button does not consistently work.

Post by mitesh.savani »

Hi cavj1

Can you please share modern ui version ?
Are you facing this issue on a new message or reply/forwarding a mail?

Can you check the browser's console log ? is there any error thrown when you click Send button ?

If possible can you please share screenshot of the composer ?
Last edited by mitesh.savani on Wed May 22, 2024 7:29 am, edited 1 time in total.
Lave Gupta
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 5
Joined: Wed Apr 05, 2023 9:23 am

Re: Modern UI - Send Button does not consistently work.

Post by Lave Gupta »

Hi Joe,

Can you please tell us which Modern UI version you are using and do you have any specific use case to reproduce the issue?
cavj1
Advanced member
Advanced member
Posts: 67
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:09 am

Re: Modern UI - Send Button does not consistently work.

Post by cavj1 »

Very sorry for the late reply. I don't get notifications that a comment was added.

This is for new messages or replies.

I'm using version

Zimbra Modern Web App Version 4.36.0 (build 90a2ecb8c, date 20240205134720)
Server Version 10.0.7_GA_4598 (build 20240217022748)
mitesh.savani
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 15
Joined: Wed Oct 19, 2022 6:05 am

Re: Modern UI - Send Button does not consistently work.

Post by mitesh.savani »

Hello Joe,

We can't reproduce this issue on modern ui version 4.36.0. Do you have specific steps to reproduce this issue ?

Can you check the browser's console log ? is there any error thrown when you click Send button ?
cavj1
Advanced member
Advanced member
Posts: 67
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:09 am

Re: Modern UI - Send Button does not consistently work.

Post by cavj1 »

I'm using the Chrome browser (on Linux, but that shouldn't matter) version Version 125.0.6422.141 (Official Build) (64-bit)

Create a new message.

In my test case I tried to send to my personal Yahoo account.
Selected the address from the cached list of email addresses
Entered Subject of "Test"
with the body saying Test and my default signature

Signature is all text, no images.

I do see this error but it has a ton of drill downs. I don't want to share all of that detail for security reasons. If you need that detail how can I get it to you?

{errorCode: 'service.INVALID_REQUEST', message: "Fault error: invalid request: invalid long value '…4361-94df-61a8470e5ad6:1971921' for attribute: id", originalError: Error: Fault error: invalid request: invalid long value '5ee7cd3b-22ba-4361-94df-61a8470e5ad6:19719…, locations: Array(1), path: Array(1)}
saket.patel
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 141
Joined: Mon Apr 11, 2022 8:39 pm

Re: Modern UI - Send Button does not consistently work.

Post by saket.patel »

Can you check mailbox.log and zmmailboxd.out files for any exception on server?
cavj1
Advanced member
Advanced member
Posts: 67
Joined: Sat Sep 13, 2014 2:09 am

Re: Modern UI - Send Button does not consistently work.

Post by cavj1 »

My hosting provided installed the latest patch and that seems to have fixed it.

Hoping 10.1 fixes a lot of the missing functionality that classic has or at least makes it more intuitive. A simple function like attaching an image in-line is missing.
saket.patel
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 141
Joined: Mon Apr 11, 2022 8:39 pm

Re: Modern UI - Send Button does not consistently work.

Post by saket.patel »

If you are talking about inline image in signatures then it's present in 10.1.0
Here's the blog post https://blog.zimbra.com/2023/12/adding- ... modern-ui/
Post Reply