Pidgin loses connection after update to 8.8.8

All around Zimbra Chat, give us your feedback, questions and ideas
heikobe
Posts: 5
Joined: Mon Feb 02, 2015 7:32 am

Pidgin loses connection after update to 8.8.8

Postby heikobe » Mon May 07, 2018 10:09 am

I've updatet to 8.8.8 and now my pidign clients disconnect from the server after a couple of minutes (ping timeout).
They automatically reconnect after a short while, but it's annoying to see buddys go offline and online all the time.

Another server with the same setup but version 8.8.6 works well.
I haven't found anythin in the logfiles.
This does not affect the chatclient in the webgui.

Is this known to anybody, maybe fixed in the patches ?

Thanks
Heiko


User avatar
L. Mark Stone
Elite member
Elite member
Posts: 1799
Joined: Wed Oct 09, 2013 11:35 am
Location: Portland, Maine
ZCS/ZD Version: 8.8.8 Patch 6 Network Edition
Contact:

Re: Pidgin loses connection after update to 8.8.8

Postby L. Mark Stone » Mon May 07, 2018 2:47 pm

heikobe wrote:I've updatet to 8.8.8 and now my pidign clients disconnect from the server after a couple of minutes (ping timeout).
They automatically reconnect after a short while, but it's annoying to see buddys go offline and online all the time.

Another server with the same setup but version 8.8.6 works well.
I haven't found anythin in the logfiles.
This does not affect the chatclient in the webgui.

Is this known to anybody, maybe fixed in the patches ?

Thanks
Heiko


First step is apply Patch 2 (the latest at this writing) to your 8.8.8 system, if only to get the security fixes. Then you can retest.

All the best,
Mark
___________________________________
L. Mark Stone
Mission Critical Email - Zimbra VAR/BSP/Training Partner https://www.missioncriticalemail.com/
Zeta Alliance http://www.zetalliance.org/
heikobe
Posts: 5
Joined: Mon Feb 02, 2015 7:32 am

Re: Pidgin loses connection after update to 8.8.8

Postby heikobe » Wed May 09, 2018 6:48 am

Allright I applied Patch-2 to my installation but the problem is still there.
Bootmen
Posts: 1
Joined: Fri May 11, 2018 3:08 am

Re: Pidgin loses connection after update to 8.8.8

Postby Bootmen » Fri May 11, 2018 3:12 am

Hello)

We have the same problem :roll:
Version of our server 8.8.8_GA_2026.FOSS

Update:
Installed patch 3. The problem remained.

In the log found only:

extensions - Closed XMPP connection of user XXXX@XXXX.ru
extensions - XXXX@XXXX.ru changed status to OFFLINE

Thanks
Alex
BurntTech
Posts: 9
Joined: Wed Apr 15, 2015 2:40 pm

Re: Pidgin loses connection after update to 8.8.8

Postby BurntTech » Mon May 21, 2018 2:48 pm

I'm having the same issue with all users. The part that is interesting is its any external XMPP client(Pidgin/Miranda) and all of them for that user will disconnect at the same time. The same goes for reconnecting at the same time. This install is also using LDAP Auth and Zimbra Auth for NextCloud. I think that would be the only other information that would be of interest to this issue. The logs are the same just closed XMPP connection but i'm not sure if chat has debug logging flag anyhere.

Version:Zimbra 8.8.8_GA_2031
Last edited by BurntTech on Mon May 21, 2018 3:36 pm, edited 1 time in total.
BurntTech
Posts: 9
Joined: Wed Apr 15, 2015 2:40 pm

Re: Pidgin loses connection after update to 8.8.8

Postby BurntTech » Mon May 21, 2018 3:34 pm

Small update I forgot to mention we switched handful of users to swift chat client as it doesn't have the safety methods in place and does a instant reconnect. So users don't notice the outage but the zimbra server is getting connection spammed. Our server seems to handle this ok for now until there is a fix but user experience was the most important.

https://swift.im/
tonyawbrey
Posts: 7
Joined: Thu Sep 04, 2014 7:16 am

Re: Pidgin loses connection after update to 8.8.8

Postby tonyawbrey » Tue May 29, 2018 3:20 pm

We are experiencing the same issue, anyone find a solution besides using the swift im client?
BurntTech
Posts: 9
Joined: Wed Apr 15, 2015 2:40 pm

Re: Pidgin loses connection after update to 8.8.8

Postby BurntTech » Wed Jun 20, 2018 3:09 pm

I'm hoping their would be an update to this as this is a sign something with the chat server is having issues. Does anyone else have an update? I've gone through the patch notes but nothing.

Return to “Zimbra Chat”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests